Over Mij

Ik ben Cor Auwerda, geboren in 1959 te Hoogeveen en opgegroeid in het Drentse Ruinen. Op mijn zesde ben ik begonnen met accordeonlessen aan de Hoogeveense muziekschool. In die jaren was de accordeon een veel gespeeld instrument. Door het spelen in een accordeonorkest en het deelnemen aan muziekconcoursen werd ik steeds enthousiaster. Als middelbare scholier ging ik ook elektronisch orgel spelen. Zo ging de muziek een steeds belangrijker plek in mijn leven innemen. Na de middelbare school ben ik dan ook naar het conservatorium in Enschede gegaan voor elektronisch orgel en piano en ben afgestudeerd als docerend musicus en uitvoerend musicus. Daarnaast heb ik muziektheorie als hoofdvak gestudeerd.

Mijn passie voor de muziek ben ik na het conservatorium sinds 1986 in gaan vullen als docent aan verschillende muziekscholen. In 1989 ben ik mijn eigen muzieklespraktijk begonnen. Vanwege de afnemende belangstelling voor het elektronisch orgel heb ik mij toegelegd op piano en keyboard. Daarnaast is ook de accordeon opnieuw in de belangstelling gekomen. Momenteel geef ik les bij Muziekschool All Music in Elst, Oosterbeek en Driel en verder geef ik privélessen in mijn woonplaats Druten.

Sinds 2012 ben ik begonnen met het bespelen van de bandoneon, voor mij een nieuw instrument met nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Ik volg hiervoor ook lessen. Naast het lesgeven heb ik jarenlang gespeeld in een big band en een jazz combo. Samen met toetsenist Ton Snijders (o.a. bekend van Frank Boeijen, Youp van ’t Hek en Liesbeth List) heb ik verschillende Cd-opnamen gemaakt en optredens gedaan, zowel live als voor radio en TV. Ook de muziekfragmenten zijn bij Ton Snijders in zijn studio Teclats opgenomen.
In de loop van de jaren heb ik diverse keren op trouwplechtigheden en uitvaartgelegenheden gespeeld. Ik vind het bijzonder om hier via mijn muziek een bijdrage te mogen leveren. Mijn persoonlijke repertoire leent zich hier goed voor. Verder zing ik als bas in het koor Panta Rhei Vocaal.

Cor Auwerda profielfoto

quote start Zelf muziek maken geeft plezier, afleiding en het brengt mensen tot elkaar. 
quote end